DE TUSSENTIJDSE TOETS

Een tussentijdse toets is niet verplicht maar wordt wel aangeraden. De toets wordt afgenomen door een examinator van het CBR, voor dit proefexamen kan je niet zakken. 

Wel krijg je een goed advies van de examinator waar je nog aan moet werken. De kans om in 1 keer te slagen stijgt hierdoor en dit haalt een stuk van de zenuwen weg aangezien je het een keer hebt meegemaakt.

De toets wordt afgenomen zoals het normale examen. Ongeveer 35 minuten rijden waarvan ongeveer 10 minuten via navigatie. Er komen 2 willekeurige bijzondere verrichtingen in voor. Als je deze veilig en zelfstandig kan uitvoeren, krijg je vrijstelling op alle bijzondere verrichtingen bij het eerste examen.


HET PRAKTIJK EXAMEN

Het praktijkexamen wordt afgenomen in Hoorn of Den Helder. Het begint altijd met het controleren van het id bewijs en met uitleg van hoe het examen er uit gaat zien. Vervolgens krijg je een aantal willekeurige vragen over het voertuig en daarna stap je in en zal de rit ongeveer 35 minuten rijden zijn, waarvan ongeveer 10 minuten via navigatie. Er komen 2 bijzondere verrichtingen in voor, welke dat zijn bepaalt de examinator op dat moment.  ( Waar je vrijstelling op kan hebben door de tussentijdse toets )

Als je weer terug bent bij het CBR zal de examinator de uitslag vertellen. Wanneer de examinator gezien heeft dat jij veilig en zelfstandig door het verkeer heen kunt, zal hij je de hand schudden en feliciteren met je rijbewijs.
Mocht er toch iets niet goed gegaan zijn en je daar nog aan moet werken, zal hij vertellen dat je helaas gezakt bent en een goede uitleg geven waar het probleem nog zit. Gelukkig mag je daarna weer een examen plannen en kan je nog een aantal lessen nemen om daar nog even goed aan te werken zodat je het deze keer met een positief resultaat kunt afsluiten.